Офіційно: Порошенко оголосив про похід на президентські вибори.

 

Президент України Петро Порошенко офіційно оголосив про рішення взяти участь у президентській кампанії 2019 року.

 

Про це він оголосив під час форуму "Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом".

 

 

"Почуття глибокої відповідальності перед країною, перед сучасниками, перед минулими і прийдешніми поколіннями спонукало мене прийняти рішення кандидувати ще раз на посаду Президента України. Прошу у виборців мандата на те, щоб гарантувати незворотність європейської та євроатлантичної інтеграції, гарантувати незворотність нашої незалежності", – сказав Порошенко, згідно з повідомленням прес-служби АП.

 

Голова держави підкреслив, що він робить це для того, "щоб відновити територіальну цілісність" країни і принести "вигідний Україні мир", завершити побудову сильної успішної держави, здатної забезпечити порядок, добробут і безпеку кожного українця". "Бо добробут, безпека і порядок – не менш важливі, ніж армія, мова, віра. Щоб над міцним фундаментом, який ми заклали за п’ять років, звести добротні стіни та надійний дах", – додав Президент.

 

 

Петро Порошенко визнав, що в його першій каденції траплялися помилки, але жодна не стосувалася зовнішньополітичного вибору держави.

 

"У моїй  президентській роботі траплялося різне: успіхи і невдачі, точні розрахунки і помилки, приємності і прикрощі, радості й печалі, чесноти і недоліки. Слава Богу, є чим пишатися і, ніде правди діти, є за що вибачатися. Але кожен мій крок, вдалий чи ні,  ніколи не суперечив стратегії на повний розрив з колоніальним  минулим, на власний шлях України, на цивілізаційний союз з Європою", – сказав Президент.

 

"Завершуючи п’ятирічну каденцію, стартую знову заради збереження стратегічного курсу на Європейський Союз та НАТО, курсу на перетворення України у велику успішну країну щасливих людей", – додав він. 

 

29.01.2019