Вакарчук не готовий підтримати котрогось із кандидатів публічно.

 

Український музикант, громадський діяч Святослав Вакарчук наразі не готовий виступити публічно на підтримку когось із кандидатів у Президенти.

 

Про це він заявив у інтерв'ю на телеканалі ZIK, відповідаючи на питання про свою залученість у цьогорічні президентські вибори.

 

 

"Як виборець, свідомий громадянин і людина, яка декларує бажання справжніх змін, для мене зараз головним є не прізвище, а ідеї та їхня імплементація. Бо головне – що роблять політики або потенційні кандидати в Президенти. І набагато менше – що вони говорять, хоча це й визначає певний рівень світогляду. Тому я вважаю, що оцінювати треба хороші і погані справи, а не хороших і поганих людей", – сказав Варарчук.

 

Він додав, що під час кампанії у всіх кандидатів "буде шанс показати, чого вони варті", натомість "ми всі зробимо свій вибір".

 

Наразі Святослав Вакарчук заперечив можливість почати політичні переговори.

 

"Я відкидаю сам факт того, що через якісь політичні «ласощі», через персональні амбіції чи дивіденди я міг би навіть починати розмову про підтримку чи ні. Це не питання власних інтересів, не питання, що буде з тобою чи кому ти допоможеш. На кону значно більше – доля держави", – сказав музикант.

 

Святослав Вакарчук підтвердив, що він дійсно наповажно розмірковував про участь у президентських виборах.


"Мені справді болить ця історія, тому що так далі жити не можна. І тому, безумовно, замислювався про різні варіанти, якими я можу бути корисним... В якийсь момент цієї інформації та осмислення того, що відбувається, стає стільки, що ти починаєш розглядати всі опції на столі. І зрозуміло, що за останній рік це було тим, про що я дуже багато думав", – зізнався Вакарчук, додавши, що саме з тривалими розмірковуваннями пов'язана його запізніла заява про резиґнацію з виборчої кампанії.

 

29.01.2019