Безсмертний оголосив про участь у виборах Президента і заснував партію.

 

Колишній член української делеґації на переговорах у Мінську, екс-віце-прем'єр-міністр Роман Безсмертний оголосив про створення нової політичної партії "Рух +380", котра дотримуватиметься неоконсервативної ідеології, і повідомив про похід на президентські вибори.

 

Про це він оголосив на установчих зборах партії в Києві, повідомила прес-служба політика.

 

Зі слів Безсмертного, головне завдання нової партії – відродити політику і політиків, позбутися "шоуменів, крадіїв та брехунів". Основні цінності – свобода, людина та праця. 

 

Роман Безсмертний заявив про те, що партія має намір пройти повну процедуру реєстрації, котра передбачає збір підписів, зокрема в окупованому Криму. Політикові начебто пропонували "придбати" вже зареєстровані партії, та він відмовився. "Нам треба пройти всю дорогу, якої вимагає закон «Про політичні партії України». Відчути, як люди реагують на це, наскільки підтримують наші ідеї", – сказав він. 

 

Як пояснив заступник голови партії Віктор Матчук, +380 – це міжнародний код України, і "де б не були українці – в Польщі, Італії, Португалії, США – вони набирають саме ці цифри". "Вони гріють нашу душу, вони єднають нас з рідною землею, бо Україна має бути там, де українці. Для мене +380 – це код Великої України", – пояснив Матчук.

 

У коментарі виданню "Новинарня" Безсмертний підтвердив, що партія має намір збирати підписи у Криму. Він бачить іншу проблему – хто з держанвих служб зможе їх перевірити. "От проблема: кому і чи можна буде показати ці підписи!? Як зібрати, то питання можливе. Діяти доведеться підпільно", – пояснив він.

 

Зазначимо, закон “Про політичні партії в Україні” для реєстрації нової партії вимагає зібрати підписи не менше як 10 тисяч громадян України, які мають право голосу на виборах, не менш як у двох третинах районів не менш як двох третин областей України, міст Києва і Севастополя та не менш як у двох третинах районів Автономної Республіки Крим.

 

Водночас, на президентські вибори Роман Безсмертний піде як самовисуванець.

 

28.01.2019