Білецький резиґнує з участі у президентських виборах.

 

Лідер "Національного корпусу" Андрій Білецький, котрий раніше планував узяти участь у виборах Президента, вирішив зрезиґнувати з участі у виборчій кампанії.

 

Про це він оголосив на з'їзді партії, повідомила "Газета по-українськи".

 

"За 66 днів в Україні відбудеться перший тур президентських виборів. Багато хто очікував, що ми візьмемо десяток мільйонів доларів у заможного дядька, який зафрактує нас як потужний людський ресурс. Вбухаємо їх у рекламу, отримаємо свої відсотки та щасливо роз'їдемося додому... Я відмовляюся брати участь у цьому фарсі", – сказав Білецький.

 

Лідер "Національного корпусу" заявив, що партія воліє витратити гроші "не на продажні медіа та борди", а на підтримку фронту та розвиток української молоді.

 

Нагадаємо, торік голова ВО "Свобода" Олег Тягнибок, партії "Національний корпус" – Андрій Білецький і "Правого сектору" – Андрій Тарасенко підписали маніфест про об'єднання зусиль та координацію на виборах.

 

14 жовтня 2018 року Тягнибок заявив на мітингу, що резиґнує з участі у президентській кампанії, і запропонував націоналістам виставити на вибори Руслана Кошулинського.

 

Кандидатуру Кошулинського підтримали Добровольчий український корпус (Дмитро Ярош), "Правий сектор" (Андрій Тарасенко), "Організація українських націоналістів" (Богдан Червак), Конгрес українських націоналістів (Степан Брацюнь) та рух "С14" (Євген Карась).

 

Натомість партія "Національний корпус" офіційно заявила про те, що вона не підтримує рішення представників низки націоналістичних організацій про висунення Руслана Кошулинського кандидатом у Президенти від націоналістичного табору. "Азовці" закликають виставити на вибори Андрія Білецького, бо Україні, на їхню думку, потрібен "живий і сучасний націоналізм".

 

З'їзд "Свободи" вже висунув кандидатуру Кошулинського на вибори.

 

25.01.2019