Суд визнав вину Януковича доведеною.

 

Оболонський районний суд у четвер, 24 січня, визнав Віктора Януковича винним у скоєнні державної зради та сприянні у веденні аґресивної війни.

 

 

Наразі судді продовжують зачитувати вирок Януковичу і поки що не перейшли до резулятивної частини. Втім, як зачитав один із суддів, "суд, вислухавши показання свідків, дослідивши висновки експертів, документи і речові докази, оцінивши доводи обвинувачення та захисту, вважає, що винність обвинуваченого у вчиненні злочинів, передбачених частиною 1 статті 111 (державна зрада, – Z), частиною 5 статті 27 (співучасники, – Z), частиною 2 статті 437 (посібництво у веденні агресивної війни, – Z) Кримінального кодексу України доведено належними та допустимими доказами".

 

Втім, як пояснила прес-секретар Оболонського райсуду Києва Інна Свинаренко, юридично суд іще не визнав Януковича винним за жодною статтею Кримінального кодексу, а лише визнав допустимість доказів. "Абсолютно ні. Зараз проголошується, що докази є належними та допустимими, та описується кожен з цих доказів", – прокоментувала вона.

 

Свинаренко додала, що визнання чи не визнання провини обвинуваченого, а також призначене покарання суд виголосить наприкінці вироку, уточнює аґенція УНІАН.

 

Відзначимо, що прокуратура також вимагала покарати Януковича за статтею 110 Кримінального кодексу (зазіхання на територіальну цілісність) – натомість у згаданому фрагменті ця стаття не перелічувалася.

 

Згідно з підрахунками аґенції "Укрінформ", четвергове засідання – вже дев'яносте у цій справі.

 

Суд вийшов до нарадчої кімнати 5 грудня.

 

Сторона обвинувачення просила присудити Януковичеві покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

 

24.01.2019