Ізраїль завдав авіаударів по території Сирії.

Таким чином ізраїльтяни відповіли на ракету, випущену з території Сирії.

 

 

Представники армії Ізраїлю в понеділок, 21 січня, повідомили, що вдень 20 січня завдали авіаційних ударів по іранських об'єктах у Сирії. Цілями атаки ізраїльських бойових літаків F-16 були іранські військові об’єкти поблизу летовища Дюван на південному сході Дамаска. Про це повідомила телерадіокомпанія ВВС з покликом на Twitter армії ЦАХАЛ.

 

У заяві наголошено, що ударів було завдано по позиціях іранського підрозділу спеціального призначення «Кудс» в Сирії, відповідального за закордонні операції. Ізраїльські військовики застерегли сирійські збройні сили від «спроб завдати шкоди ізраїльським військам або території». Інших подробиць не повідомляють.

 

Тим часом незалежні спостерігачі в Сирії повідомили про загибель 11 бійців підрозділу «Кудс», що стало наслідком повітряної атаки ізраїльських збройних сил. Окрім того, ракети з ізраїльських літаків влучили в склади зі зброєю поблизу аеропорту, будівлю штабу «Кудс» та іранський тренувальний табір. Ізраїльські військовики, своєю чергою, поширили відеозапис знищення двох установок ППО Сирії, одна з яких – імовірно, сучасний комплекс російського виробництва «Панцир».

 

Заява ЦАХАЛ була опублікована через кілька годин після того, як ізраїльські системи протиповітряної оборони перехопили спрямовану на територію Ізраїлю ракету, випущену на півночі Ґоланських висот після авіанальоту на летовище Дюван.

 

Раніше прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу пояснив, що авіаудари ізраїльських ВПС по південних районах Дамаска спрямовані проти Ірану. «Таким чином Ізраїль протидіє закріпленню Тегерана на території Сирії», – наголосив він на своїй сторінці в Twitter.

21.01.2019