«Ісламська держава» взяла на себе відповідальність за вибухи в Магнітогорську.

Російська влада закликає не вірити заявам терористичної організації.

 

 

Портал SITE Intelligence Group, який займається моніторингом інтернет-ресурсів, повідомив у п'ятницю, 18 січня, що терористична організація «Ісламська держава» взяла на себе відповідальність за вибух і обвалення під'їзду житлового будинку в Магнітогорську. Окрім того, терористична організація взяла на себе відповідальність за вибух в автобусі, який стався теж в Магнітогорську наступного дня. Портал покликався на тижневик Al-Naba, який і раніше поширював звернення «Ісламської держави».

 

Слідчий комітет Росії (СКР), своєю чергою, заявив, що версія вибуху газу в житловому будинку в Магнітогорську залишається пріоритетною. Представники СКР закликали не вірити терористичним організаціям, повідомивши, що слідчі продовжують вивчати обставини інциденту і відпрацьовують усі можливі версії. 

 

«Підкреслю, що слідів вибухових речовин або їхніх компонентів на вилучених з місця події фрагментах експертами і криміналістами не виявлено», – наголосила речниця СКР Світлана Петренко.

 

Нагадаємо, що вибух в 10-поверховому житловому будинку на проспекті Карла Маркса в Магнітогорську стався рано-вранці 31 грудня. Внаслідок обвалення будинку загинуло 39 осіб, пошуково-рятувальні роботи на місці обвалення тривали чотири доби.

 

А 1 січня, в Магнітогорську три людини загинули внаслідок пожежі в маршрутному мікроавтобусі. За попередніми даними, займання сталося через несправність газового обладнання: в автомобілі містилися два газові балони. Губернатор Челябінської області Борис Дубровський спростував повідомлення про зв'язок вибуху в житловому будинку з детонацією маршрутки з газовими балонами.

18.01.2019