Кількість загиблих внаслідок вибуху будинку в Магнітогорську зросла до 28 осіб.

Тим часом у цьому ж російському місті стався ще один нещасний випадок з людськими жертвами.

 

 

Рятувальники витягли з-під завалів на місці вибуху в житловому будинку в Магнітогорську тіла 28 осіб – 14 жінок, 10 чоловіків і чотирьох дітей. Про це повідомив інформаційний портал lenta.ru з покликом на Міністерство надзвичайних ситуацій РФ. Упізнано тіла 19 загиблих. Доля ще понад десятка осіб поки що невідома.

 

Встановити локацію людей, котрі залишилися під завалами, неможливо. Про це повідомляє прес-служба МНС Росії. «Складно нам сказати, де перебуває решта тіл. Ми не екстрасенси, не можемо передбачати», – заявив журналістам співробітник прес-центру управління МНС у Челябінській області Михайло Юрін.

 

Нагадаємо, що в понеділок, 31 грудня, в Магнітогорську в одній з квартир 10-поверхового будинку стався вибух, після чого обвалився один з під'їздів. За основною версією, причиною став вибух побутового газу. У той же день Магнітогорськ відвідав президент Росії Володимир Путін. Середу, 2 січня, в Челябінській області було оголошено днем жалоби.

 

За час пошукової операції вдалося врятувати п'ятьох осіб, у тому числі 11-місячну дитину, котру було екстрено доставлено до московського шпиталю. Як повідомила в середу, 2 січня, міністерка охорони здоров'я Росії Вероніка Скворцова, стан дитини залишається стабільно важким, але загрози її життю немає. 

 

А у вівторок, 1 січня, в Магнітогорську три людини загинули внаслідок пожежі в маршрутному мікроавтобусі. За попередніми даними, загоряння сталося через несправність газового обладнання: в автомобілі містилися два газові балони. Губернатор Челябінської області Борис Дубровський спростував повідомлення про зв'язок вибуху в житловому будинку з детонацією маршрутки з газовими балонами.

02.01.2019