Вовкулака та "Іду на ви!": Президент затвердив символіку Сил спецоперацій.

 

Президент України Петро Порошенко заявив про підписання указу щодо заснування емблеми і прапора Сил спеціальних операцій Збройних Сил України та штандарта командувача.

 

Як передає УНІАН, про це голова держави повідомив під час відвідин 142-ого навчально-тренувального центру Сил спеціальних операцій у Житомирській області.

 

 

Порошенко зазначив, що "днями підписав указ щодо заснування емблеми і прапора Сил спеціальних операцій Збройних Сил України та штандарта командувача". "Відтепер їхнім девізом стануть слова київського князя Святослава Хороброго: «Іду на ви!», які ще більше ніж тисячу років тому наводили жах на ворогів", – додав Президент.

 

Концепцію нової символіки для Збройних Сил України презентували влітку 2016 року, перед 25-ю річницею Незалежності. Консервативні армійські середовища виступали проти зміни емблем і кольорів, а найбільше критики припало якраз від особового складу ССО: беретний знак, на якому зображений вовкулака (перевертень), частина коментаторів назвала “хворим собакою в кущах”. Волонтерам і геральдистам знадобилося понад два роки, аби впровадити нову символіку для Сил спецоперацій.

 

 

17.01.2019