У Сербії затримали евентуального атентатора проти Володимира Путіна.

Затриманий належав до терористичного угруповання «Ісламська держава».

 

 

Представники поліції та Аґенції безпеки й інформації затримали у  сербському місті Нові-Пазар 21-річного Арміна Алібашича. Його підозрюють у підготовці теракту. Про це повідомило сербське видання Blic з покликом на джерело в сербських правоохоронних органах.

 

За інформацією видання, Алібашича зупинили на вулиці, оскільки правоохоронцям видався підозрілим його наплечник. Під час обшуку в ньому виявили пневматичну гвинтівку з оптичним прицілом та кілька ножів. Обшук було проведено також і в родинному будинку Алібашича в селищі Букрас, там  виявили компоненти для виготовлення бомби, а також символіку й літературу терористичного угруповання «Ісламська держава».

 

Проте з’ясувалося, що затримання Алібашича не було справою випадку. «Відомо, що наші спецслужби вже давно отримали інформацію щодо підозрілої діяльності Алібашича й вели за ним спостереження. Було встановлено, що він  належить до радикального ісламістському руху, який діє в районі Нового Пазара і навколишніх міст. Він спілкувався з деякими молодими чоловіками, котрі планували виїхати до Сирії», – цитує своє джерело видання Blic.

 

Сербське видання Informer пише з покликом на джерела в спецслужбах, що Алібашич планував вчинити теракт саме під час візиту до Сербії президента Росії Володимира Путіна. Сербські правоохоронці припускають, що ціллю атентату мав стати сам російський лідер.

 

Путін планує відвідати Белград 17 січня. МВС Сербії заявило про максимальні заходи безпеки під час його візиту. Зокрема, через це в деяких районах Белграда змінять режим автомобільного руху.

16.01.2019