У Бориславі і Східниці воду подають лише три години на добу.

У Бориславі на Львівщині та в сусідній Східниці мешканці отримують воду лише три години на добу, розповів директор комунального підприємства «Вододар» Ярослав Лопушанський, передає прес-служба Бориславської міськради.

«У зв’язку із відміною зонного обліку для підприємств, ми тепер не можемо використовувати наші насоси на повну потужність у нічний час, адже вартість електроенергії тепер є однаковою, незалежно від часу доби. Підприємство змушене відмовитись від звичної 10-годинної роботи і скоротити її удвічі. В результаті – воду подають 3 години на добу, а в залежності від особливостей ландшафту та справності мереж, маємо проблеми із постачанням у деякі мікрорайони. Щоб зекономити кошти для оплати за електроенергію, наші працівники перейшли на 4-денний робочий тиждень, а ті, хто не пов’язаний безпосередньо із забезпеченням водопостачання, ідуть у відпустку за власний рахунок. Та цього все одно недостатньо», – каже Ярослав Лопушанський.

З міського бюджету Борислава КП «Вододар» у січні виділили 400 тис. грн, відтак водонасосна станція «Рибник» працюватиме щодня на одну годину довше, активізують роботи із заміни труб.

Проблеми з водою є і в Східниці.

«За час роботи насос встигає забезпечити водою лише нижні райони селища, а вже вище мешканці води майже не отримують. Для того, щоб подати воду у Східниці вище, необхідно додаткових 2-3 години роботи насоса, що коштує близько 170-210 тис. грн додатково за 1 місяць. Якщо Східниця би погодилась компенсувати із власного бюджету хоча б 1-2 години роботи насосного обладнання, це би значно покращило ситуацію із водопостачанням у селищі», – кажуть у КП «Вододар».

На свята мешканцям пообіцяли продовжити графік подачі води.

15.01.2019