Помер президент Ґданська Павел Адамович.

Напередодні він зазнав ножового замаху.  

 

 

Президент польського міста Ґданська Павел Адамович (Paweł Adamowicz) помер у шпиталі у понеділок, 14 січня, на 54-му році життя. Про це повідомив перший канал польського телебачення TVP з покликом на слова директора Університетського клінічного центру в Ґданську доктора Томаша Стефаняка (Tomasz Stefaniak).

 

Як вже подавало наше видання, напередодні Адамович  зазнав ножового нападу. Це сталося в момент, коли він виступав зі сцени просто неба під час благодійного концерту ввечері в неділю 13 січня.

 

Тоді на сцену, де саме виступав з промовою Павел Адамович, вибіг екзальтований чоловік. Він назвався Стефаном, почав кричати, що під час правління попереднього уряду Польщі (Громадянської Платформи, – Z) він був незаконно засуджений до тюремного ув'язнення. Несподівано чоловік вихопив ножа й кілька разів штрикнув ним Адамовича, котрий власне репрезентував Громадянську Платформу.

 

Адамовичу, котрий отримав рани серця, діафрагми і черевної порожнини, спершу надали урґентну допомогу зразу ж на сцені, а потім перевезли до Університетського клінічного центру. Уночі Адамович переніс складну операцію, яка тривала п’ять годин.

 

За словами Томаша Стефаняка, Адамович, котрий обіймав посаду президента міста понад два десятиліття, помер, не приходячи до тями, близько 14.30 за місцевим часом. 

 

Як з’ясували польські медіа, зловмисника – 27 річного Стефана – дійсно раніше притягували до кримінальної відповідальності, зокрема за розбійні напади й пограбування банку.

 

14.01.2019