Турецькі рятувальні служби підняли тіла трьох моряків українського екіпажу.

 

Тіла ще двох осіб, які стали жертвами аварії в Чорному морі судна, котре вийшло з порту Азова (Ростовська область) і прямувало до порту турецького Самсуна, виявили турецькі рятувальники.

 

Про це повідомив посол України в Туреччині Андрій Сибіга.

 

 

"Турецькі рятувальники в надзвичайно складних погодних умовах знайшли ще два тіла загиблих – у найближчі години буде проведено процедуру впізнання. Консул на місці в Самсуні працює", – написав Сибіга в своєму акаунті у twitter.

 

Раніше у вівторок посол повідомляв про виявлення рятувальниками тіла одного з чотирьох загиблих. Тоді, власне, йшлося про громадянина України.

 

Як писав Z, 7 січня в Чорному морі біля берегів провінції Самсун на півночі Туреччини через погодні умови затонуло вантажне судно під прапором Панами з 13 членами команди на борту, з яких, за повідомленнями, 11 були громадянами України і двоє – Азербайджану. Згідно з інформацією посольства України, в аварії загинуло шестеро моряків, четверо з них – українці.

 

Судно під прапором Панами, яке вийшло з російського азовського порту, подало сигнал лиха приблизно за 148 кілометрів від північно-східної турецької провінції Самсун.

 

Згідно з даними берегової охорони, сигнал про лихо попереджав про можливе затоплення судна.

 

Українське Міністерство з питань окупованих територій припустило, що на судні, яке раніше мало російську реєстрацію, перевозили видобуте на Донбасі вугілля.

 

08.01.2019