Рада єпископів Львова просить державну владу вплинути на гральний бізнес.

 

Рада єпископів Львова звернулася до Всеукраїнської ради Церков, релігійних організацій та керівництва держави щодо згубного впливу грального бізнесу, передає РІСУ.

 

У своєму зверненні єпископи наголошують, що закон України «Про заборону грального бізнесу» на практиці не діє.

 

«З радістю та надією ми сприйняли постанову у 2009 році Верховною Радою України першої редакції Закону України "Про заборону грального бізнесу в Україні"... Однак цей закон не діє на практиці. У нашому місті кількість гральних закладів поширилася настільки, що нагадує "метастази", які гублять моральний та матеріальний добробут нації», – йдеться у тексті звернення.

 

Рада єпископів Львова закликала членів Всеукраїнської ради Церков та релігійних організацій, Президента України, прем’єр-міністра України, Голову ВРУ долучитися до боротьби з проблемою лотерейного бізнесу і блокування віртуальних азартних ігор.

 

Зазначимо, виконком ЛМР створив комісію, що перевірить гральні заклади міста, а також розмістить біля них соціальну рекламу про небезпеку ігроманії.

 

Звернення підписали архієпископ і митрополит Львівський УГКЦ Ігор, митрополит Львівський ПЦУ Макарій, митрополит Львівський і Сокальський ПЦУ Димитрій, митрополит Львівський РКЦ в Україні Мечислав, архієпископ Львівський і Галицький УПЦ МП Філарет, старший пресвітер Церкви християн віри євангельської у Львівській області Володимир Якимів, архімандрит ВАЦ Ісагак Погосян, настоятель Катедрального собору Успення Пресвятої Богородиці української єпархії Вірменської Апостольської Церкви.

27.12.2018