Американські біржові індекси продемонстрували рекордне зростання.

Попри це, 2018-й рік загалом став одним із найневдаліших для американського фондового ринку.

 

 

У середу, 26 грудня, на американських біржах було встановлено рекордне за минулі десять років зростання. Фондовому ринку вдалося трохи відбити втрати, які він зазнав раніше у грудні. Про це повідомило радіо Voice of America.

 

Промисловий біржовий індекс Dow Jones зріс більш ніж на тисячу пунктів. Це рекордний показник за всю історію його існування. Зростання сягнуло майже п’яти відсотків завдяки інвесторам, котрі відновили торги після різдвяних канікул. Зведений індекс S&P 500 протягом середи зріс на 5%, високотехнологічний індекс Nasdaq – на 5,8%.

 

Найбільше в середу зросли акції технологічних і медичних компаній, банків, торговельних мереж, зокрема великих інтернет-магазинів. Акції Amazon встановили рекорд зростання за поточний рік. Подорожчали й акції енергетичних компаній. Цьому посприяло підвищення вартості американської нафти, рекордне за минулі більш ніж два роки.

 

За словами експертів, ринки перейшли від стрімкого падіння до рекордного зростання завдяки позитивним новинам. Волл-Стрит отримав сигнал із Вашінґтона: президент Трамп все ж не намагатиметься звільнити голову Федеральної резервної системи (ФРС) Джерома Павелла (Jerome Powell).

 

Втім, навіть з огляду на зазначене рекордне зростання, поточний місяць продовжує залишатися для ринку найгіршим груднем за останні 87 років. Востаннє біржі зазнавали таких втрат у грудні 1931-го, в сам розпал Великої депресії. 2018-й в цілому став дуже невдалим для американського фондового ринку – за оцінкою економістів, впродовж нього ринки зазнали найбільших втрат за минулі десять років.

27.12.2018