Потерпілий від вибуху на Різдвяному ярмарку у Львові – у вкрай важкому стані.

 

У 8-й міській клінічній лікарні у важкому стані перебуває постраждалий від вибуху на Різдвяному ярмарку у Львові. У чоловіка – 55% опіків тіла, лікарі бояться, що він може не вижити. Про це розповів головний лікар 8-ї міської клінічної лікарні Василь Обаранець, передає Твоє місто.

 

Ще троє потерпілих проходять лікування вже у відділені. У постраждалих є незначні покращення, але стан залишається стабільним.

 

«З часом на хворих чекає пересадка шкіри. Це комплекс лікування: спочатку на уражені частини вкладається так звана "свиняча шкіра" – спеціальний біологічний продукт зі свинячої шкіри. Потім під час загоєння береться власна шкіра пацієнта зі здорової частини тіла і кладеться на місце ураження. Це звичайний перебіг лікування таких хворих», – каже Василь Обаранець.

 

Лікар зазначив, що у трьох потерпілих уражені від 10% до 15% поверхні тіла. Протокольно лікування таких хворих триває мінімум півтора місяця.

 

Вибух на Різдвяному ярмарку на проспекті Свободи стався 22 грудня, постраждали четверо людей. Винуватцям пожежі загрожує до восьми років позбавлення волі.

26.12.2018