Снігопади полонили 200 автомобілів на Черкащині та Полтавщині.

 

Унаслідок снігопадів на кордоні Черкаської та Полтавської областей сформувалося скупчення із 200 автомобілів, котрі застрягли у снігових заметах. Поліцію кількох областей підняли по тривозі для надання допомоги водіям через ускладнення погодних умов. Снігоприбиральна техніка намагається розчистити снігові замети.

 

Про це у вівторок увечері повідомила прес-служба Національної поліції України. 

 

 

"Ситуація ускладнюється тим, що з іншого боку вантажівка перекрила рух транспорту і снігоприбиральна техніка не має можливості підійти. З найближчої військової частини направили БТР для звільнення шляху. Працюємо", – повідомив голова Нацполіції Сергій Князєв.

 

На місці налагодили пункти обігріву. Водіям і пасажирам транспортних засобів надають гарячий чай та ковдри.

 

Поліція організувала об'їзд через Золотоношу і Драбів з метою виведення транспорту на трасу Київ–Харків.

 

"Поліціянти цілодобово готові прийти на допомогу усім громадянам, які стали заручниками снігової негоди", – прокоментував речник Нацполіції Ярослав Тракало.

 

 

Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомила актуальну на 21:00 інформацію:

 

У Черкаській області ускладнено рух на автошляху Золотоноша–Кременчук (траса Н-08) на відтинку між селами Придніпровське та Першотравневе Чорнобаївського району. В заторі перебувало приблизно 120 транспортних засобів. У рятувальних роботах задіяли 18 осіб та 10 одиниць техніки (зокрема шляхопрокладач БАТ від Міноборони). 

 

Ускладнено рух на автошляху Чигирин–Черкаси (траса Р-10) біля села Трушівці Чигиринського району. Із затору вивільнили 14 автомобілів (у заметах залишалося ще 15). В сільському будинку культури розташували 40 осіб. Для рятувальних робіт залучили 3 одиниці техніки та 7 осіб.

 

У Полтавській області ускладнено рух на автошляху М-03 поблизу села Красногорівка Великобагачанського району (затор розтягнувся на 3 кілометри). Працювало 14 осіб і 4 одиниці техніки.

 

Ускладнено рух на автошляху Золотоноша–Кременчук (траса Н-08) біля села Липове. В заторі – 40 автомобілів. Пункт обігріву розташували в готелі у Липовому та в приміщенні школи села Святилівка. Працівники ДСНС перевозили людей до пунктів обігріву.

 

25.12.2018