ЦВК затвердила календарний план виборів Президента.

 

Центральна виборча комісія затвердила календарний план заходів з підготовки та проведення виборів Президента України, що відбудуться 31 березня 2019 року.

 

Постанову про план члени ЦВК ухвалили на засіданні у четвер одностайно, інформує УНІАН.

 

Згідно з планом, виборча кампанія стартує 31 грудня. Від останнього дня року і до 3 лютого 2019 року кандидати зможуть подавати свої документи на реєстрацію.

 

Протягом 5 днів із дня подання документів Центрвиборчком має прийняти рішення про реєстрацію кандидата чи відмову йому в реєстрації.

 

Передвиборча агітація дозволена з наступного дня після реєстрації кандидата і до 24:00 29 березня.

 

До 29 січня кандидати у Президенти можуть клопотати про дозвіл мати офіційних спостерігачів.

 

Документом передбачено, що до 22 березня Державний реєстр виборців має надати дільничним комісіям попередні списки виборців та іменні запрошення на вибори. Щодо неточностей у списках чи стосовно зміни місця голосування виборці можуть звертатись до дільничних комісій чи до органу ведення Держреєстру до 25 березня включно.

 

Голосування на президентських виборах відбуватиметься з 8:00 до 20:00 31 березня. Результати голосування Центрвиборчком має з'ясувати до 10 квітня.

 

Згідно з постановою ЦВК, новообраний Президент має заступити на пост не пізніше ніж за 30 днів після оголошення офіційних результатів виборів.

 

21.12.2018