Фільм про хлопчика з Донбасу увійшов до шорт-листа на "Оскар".

 

Документальний фільм The Distant Barking of Dogs ("Віддалений гавкіт собак"), знятий на Донбасі, увійшов у шорт-лист премії американської кіноакадемії "Оскар".

 

Про це повідомив асистент режисера стрічки Азад Сафаров на своїй сторінці у Facebook.

 

 

“Фільм про Україну пройшов у шорт-лист "Оскара"! Фільм про 10-річного хлопчика Олежку, що росте біля війни на Донбасі. Фільм "Віддалений гавкіт собак" – той, що вже отримав 25 нагород у світі і був номінантом на найкращу стрічку Європейської кіноакадемії. Тепер ми у списку 15 найкращих документалок світу”, – зазначив він.

 

Як нагадує аґенція "Укрінформ", раніше документальний фільм "Віддалений гавкіт собак" здобув нагороду на кінофестивалі у шведському Гетеборзі. А в листопаді 2017 року кінострічка була відзначена як найкращий дебют на міжнародному фестивалі документальних фільмів IDFA в Амстердамі (Нідерланди).

 

Події у фільмі The Distant Barking of Dogs розгортаються на сході України поблизу лінії зіткнення. У центрі сюжету – життя 10-річного хлопчика Олега, який живе зі своєю бабусею у Гнутовому на Донеччині. Після початку бойових дій на Донбасі вони залишаються в селі і спостерігають за тим, як виїжджають інші. Через цю історію у фільмі показано, що для дитини означає рости у зоні війни.

 

Фільм є спільним проектом Данії, Швеції і Фінляндії. Робота над ним тривала з 2015 по 2017 рік. Режисер стрічки – Саймон Леренг Вілмонт.

 

18.12.2018