Росія звинуватила Україну в намірі "відбити" Новоазовськ.

 

Міністерство закордонних справ Росії анонсувало загострення у Приазов'ї, звинувативши українську владу в підготовці блискавичного наступу на маріупольському керунку для виходу до кордону з Росією. 

 

Про це заявила офіційній представник МЗС РФ Марія Захарова на брифінґу в Москві, повідомила російська служба "Інтерфакс".

 

"У найближчі дні Київ має намір влаштувати збройну провокацію на лінії розмежування, щоби, скориставшись запровадженим, у тім числі в Донецькій та Луганській областях, режимом воєнного стану, організувати стрімкий наступ на маріупольському напрямку з метою захоплення території Приазов'я і виходу до кордону з Росією", – ствердила речниця Сєрґєя Лаврова.

 

З її слів, для здійснення атаки планують задіяти сконцентроване протягом минулих місяців військове угруповання. Захарова також звинуватила Україну в виведенні до лінії розмежування озброєнь, вицофнутих згідно з "мінськими домовленостями".

 

Росія вже не вперше звинувачує українську владу в ескалації на Донбасі, що, на думку оглядачів, може свідчити про наміри російських сил виправдати свій напад на Україну.

 

Згідно з інформацією Генерального штабу Збройних сил України, Росія суттєво наситила живою силою, танками та авіацією свої позиції біля кордону з Україною.

 

Нагадаємо, основне російське угруповання на окупованій території Донбасу в приазовському реґіоні сфокусоване в місті Новоазовськ, розташованому на самому кордоні з РФ. Захоплення Новоазовська в 2014 році стало передвісником російського вторгнення.

 

14.12.2018