НАТО передало Україні системи управління та зв'язку.

 

Україна отримала від НАТО обладнання, яке значно покращить спроможності системи управління та зв’язку наших Збройних сил.

 

Вантаж із устаткуванням вирушив до України у четвер увечері, повідомила прес-служба Представництва України при НАТО.

 

 

Обладнання подарували українцям у рамках імплементації трастового фонду НАТО з удосконалення системи командування, управління, зв’язку та обміну інформацією, контрибуторами котрого є Австралія, Велика Британія, Данія, Ісландія, Канада, Латвія, Литва, Німеччина, Польща, США і Туреччина.

 

"Сучасне обладнання, яке сприятиме захисту територіальної цілісності та суверенітету нашої держави, – чудовий новорічний подарунок від НАТО всім українцям!" – прокоментували в українській місії.

 

У четвер удень генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ під час спільної прес-конференції з Президентом України Петром Порошенком заявив, що НАТО надає "потужну політичну та практичну підтримку Україні", котра включає приблизно 40 млн євро, виділених союзниками на трастові фонди Україна–НАТО.

 

"Один із таких фондів допомагає Україні покращити командно-штабні можливості та комунікацію. Сьогодні я сказав Президенту, що ми надамо засоби захищеної комунікації для ЗСУ до кінця року", – заінтриґував Столтенберґ, згідно з повідомленням АП.

 

Згідно з інформацією видання "Європейська правда", обладнання вирушило до Києва літаком української делеґації, очолюваної Президентом.

 

"Ми передаємо Збройним силам України пристрої закодованого радіозв’язку та портативні GPS-трекери", – заявив посадовець Альянсу, на котрого покликається "ЄП".

 

Найбільшу цінність мають захищені радіостанції, які не лише забезпечують захищений зв’язок, а також є стійкими до систем радіоелектронної боротьби, які використовують росіяни на лінії зіткнення.

 

Заступниця Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко підтвердила, що устаткування транспортували офіційним літаком.

 

"Повернулися в Київ прекрасному настрої, особливо під враженням, що в президентському літаку – таке важливе для наших вояків обладнання зв‘язку", – написала вона у Facebook.

 

 

14.12.2018