Екс-голову ДФС Продана відпустили на поруки.

 

Солом’янський суд Києва обрав колишньому керівникові Державної фіскальної служби Мирославу Проданові запобіжний захід у вигляді взяття на поруки.

 

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

 

При цім Проданові заборонили змінювати місце проживання і зобов’язали носити електронний браслет.

 

Поручителями колишнього посадовця погодилися виступити дев'ятеро народних депутатів. Семеро нардепів прийшли до зали засідань.

 

Представники Спеціалізованої антикорупційної прокуратури запропонували судові взяти Мирослава Продана під варту терміном на 60 діб з альтернативою внести заставу розміром у 89 мільйонів гривень.

 

Зі слів прокурора САП Сергія Козачини, саме таку суму становлять придбання колишнього керівника Державної фіскальної служби. Як розповів Козачина, Продан купував нерухомість та інші активи в Україні і Туреччині, зокрема, на підставних осіб. При тім, що офіційні доходи та заощадження його родини за цей період – приблизно 7 мільйонів гривень.

 

Також, на думку прокурорів, Продан навмисно вирушив за кордон, де ліг на обстеження до німецької клініки, щоб уникнути викликів на допити.

 

Зі свого боку, Продан доводив, що повернувся з ЄС до України 26 листопада і не має наміру тікати від суду і слідства. Чиновник аргументував, що він не хоче покидати вагітну дружину і маленьку дитину і готовий відстоювати свою невинуватість у суді.

 

16 листопада Спеціалізована антикорупційна прокуратура заочно оголосила Проданові про підозру в незаконному збагаченні.

 

Як стверджували в антикорупційному органі, Продан не з’явився на виклики для проведення слідчих і процесуальних дій, а також не надав підтвердження, що дійсно перебуває за кордоном із поважних причин.

 

04.12.2018