Семенченко підтвердив затримання своїх соратників у Грузії.

 

Народний депутат України, засновник батальйону "Донбас" Семен Семенченко підтвердив інформацію про затримання своїх соратників у Грузії. Водночас Семенченко відкинув звинувачення у незаконному зберіганні зброї, стверджуючи, що її підкинули.

 

Про це Семенченко сказав у своїй заяві, опублікованій у Facebook.

 

Нардеп перелічив затриманих: громадяни України Дмитро Курагін, Роланд Мелія, Олександр Новіков, Юрій Коростельов, Ігор Орленко, Сергій Клочко, а також громадянин Грузії Лука Чхетія.

 

З його слів, частина з них брала участь у бойових діях на сході України у складі батальйону "Донбас".

 

Семенченко ствердив, що компанія прибула до Грузії для того, щоб зустрітися із побратимами, яких не бачили вже кілька років. "Зустрічалися тут кожен день зі своїми бойовими побратимами, які воювали за Україну", – переповів депутат.

 

Сам Семен Семенченко ствердив, що приїхав він до Грузії як спостерігач на вибори 28 листопада. Він оселився із дружиною в іншому готелі.

 

Колишній комбат стверджує, що затримані й не могли мати зброї, адже вони прилетіли у Грузію літаком і аж ніяк не могли би транспортувати зброю на борту.

 

"Зброя їм не потрібна, тому що вони не прилітали сюди на якісь політичні акції. Я думаю, що зброя підкинута", – сказав Семенченко.

 

Як повідомляла аґенція "Інтерфакс-Україна", 2 грудня МВС Грузії повідомило про затримання в Тбілісі сімох громадян України в готелі "Альянс". Згідно з інформацією прес-служби МВС, затримання відбулося на підставі ст. 236 КК Грузії, яка передбачає відповідальність за незаконне придбання, зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин.

 

Серед затриманих – грузинський військовослужбовець, який воював в українському батальйоні "Донбас", Лука Чхетія. Згідно з заявою членів його сім'ї, Чхетія мав намір взяти участь у неділю в Тбілісі в акції протесту колишньої партії влади "Єдиний національний рух", лідером якої є екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі.

 

03.12.2018