Делеґати "Нормандської четвірки" обговорять напад РФ на судна ВМС.

 

Ескалацію в Азовському морі обговорять у "нормандському форматі" на рівні радників із зовнішньополітичних питань.

 

Про це повідомив офіційний представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт у понеділок на брифінгу у Берліні, повідомила аґенція "Укрінформ".

 

"Добре, що досягнута домовленість обговорити це на рівні зовнішньополітичних радників у "нормандському форматі" найближчим часом. Дати я вам поки що назвати не можу, але є домовленість, що це станеться дуже скоро", – сказав Зайберт.

 

Прес-секретар зазначив, що канцлер Ангела Меркель обговорювала ситуацію в Азовському морі на саміті "Великої двадцятки" у Буенос-Айресі не тільки під час двосторонньої зустрічі з російським президентом Владіміром Путіним, а й з американським президентом Дональдом Трампом. Меркель і Путін, зі слів Зайберта, інтенсивно обговорюють погіршення справ у Керченській протоці. Позиція Німеччини однозначна: Росія має дотримуватися положень договору 2003 року і забезпечити вільне судноплавство в Азовському морі, безперешкодний доступ до українських портів і берегів.

 

 

Офіційний представник МЗС ФРН Марія Адебар повідомила про те, що на зустрічі міністрів закордонних справ країн ОБСЄ, яка відбудеться 6-7 грудня в італійському Мілані, голова німецького міністерства Гайко Маас планує обговорити проблему з українським і російським колегами у пошуках політичного рішення, яке могло б посприяти деескалації в Азовському регіоні.

 

 

03.12.2018