Порошенко закликав Німеччину надіслати кораблі у Чорне море.

 

Президент України Петро Порошенко закликав Німеччину спрямувати свої кораблі в акваторію Чорного моря для стримування російської агресії.

 

Про це Порошенко сказав у інтерв'ю журналістам німецького медіа-холдингу Funke Mediengruppe.

 

"Нам потрібна збільшена військово-морська присутність Німеччини та союзників у Чорному морі як стримувальний фактор для Росії", – цитує прес-служба Президента.

 

Голова держави підкреслив: "Аґресивні дії Росії є неприйнятними. Міжнародна спільнота та об'єднана Європа мусять посилити тиск на Росію".

 

"Нам потрібна сильна, уніфікована, недвозначна реакція стосовно агресивної поведінки Росії. Ми повинні зупинити «Північний потік-2». Ми повинні вже зараз думати про нові санкції", – заявив Петро Порошенко.

 

Президент запевнив, що Україна не зацікавлена в загостренні конфлікту з Росією і перспектива припинення чи продовження воєнних дій в Україні залежить від Росії.

 

"Наша країна ніколи не провокувала жодної воєнної ескалації. Це не ми прийшли без запрошення з танками та кулеметами, а росіяни. Це не Україна вкрала частину суверенної території іншої держави, а Росія", – сказав Порошенко.

 

Глава держави вважає: останній інцидент у Керченській протоці свідчить, що Росія не відмовляється від свого плану розширити свою окупацію України.

 

"Москва намагається отримати наземний коридор з окупованого Донбасу на окупований Крим, захопивши Маріуполь та Бердянськ. Якщо деякі політики не перестануть фліртувати та танцювати з Путіним, то ніхто не повинен відкидати загрозу, що масштаби російської агресії зростатимуть", – зазначив він. 

 

03.12.2018