Голова Пентагону: До Путіна явно зле доходить.

 

Секретар Сполучених Штатів Америки із оборони Джеймс Меттіс заявив, що Росія є ненадійним партнером, якому не є можливим довіряти. Голова Пентагону вважає, що до Владіміра Путіна "явно зле доходить" і своїми діями той постійно погіршує становище Росії у світі.

 

Про це міністр оборони США заявив на Форумі національної оборони ім. Рейґана в Каліфорнії.

 

"Маємо справу з порушенням Путіним Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності. Як зазначав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ, Сполучені Штати повністю виконують свої зобов’язання. В Європі немає нових ракет США, але є нові російські ракети. Договір, який поважає тільки одна сторона, не може бути ефективним і не може нас захистити", – сказав Меттіс, додавши, що США мусять відновити зусилля з контролю над озброєнням, "але справа за Росією".

 

Наступним свідченням російської недоговороздатності Меттіс назвав ескалацію в Керченській протоці. "Це підкреслює і нахабна зневага та порушення росіянами договору 2003 року з Україною, котрий дозволив російським та українським кораблям вільно проходити через Керченську протоку. Цей договір нахабно порушено", – обурився міністр оборони США.

 

Відповідаючи на запитання про те, що можуть зробити США, аби стримати поведінку Росії, голова Пентагону заявив: "Це дуже складна ситуація, адже до пана Путіна явно зле доходить (в ориґіналі – "mr. Putin is clearly a slow learner", "явно повільно вчиться", "явно неук", – Z). Він не тямить, що те, що він робить, створює вороже ставлення до його народу. Він не діє в інтересах російського народу. Він сам і змушує НАТО до переозброєння та консолідації демократій ".

 

"Ми бачимо, ми маємо справу з кимось, кому просто не можемо довіряти", – підсумував Меттіс.

 

03.12.2018