Бродівські депутати заборонили будувати в районі хутрові ферми.

 

Депутати Бродівської райради під час позачергового засідання сесії 29 листопада заборонили відкривати на території Бродівського району хутрові ферми, передає 032.ua.

 

Депутати кажуть, що з протестом проти таких підприємств виступили Язлівчицька, Лешнівська, Шнирівська та інші сільські ради, на території яких данський інвестор і хотів збудувати великий комплекс хутрових ферм.

 

Відтак сільським, селищним та міській радам району рекомендували накласти мораторій (заборону) на ухвалення рішення щодо затвердження та видачі дозвільних документів на відведення землі, проектування, розміщення хутрових ферм.

 

У проекті, що подавав інвестор до Мінприроди, за словами екоактивіста Павла Вишебаби, не ішлося про переробку відходів з хутрових ферм і навіть про місця для їхнього зберігання.

 

Хутрові ферми заборонені у 13 європейських країнах, ще у низці країн триває процес заборони. Відтак власники цього бізнесу шукають інші місця для його ведення.

 

Норкові ферми можуть заборонити на державному рівні і в Україні. Зараз екоактивісти з кампанії «ХутроOFF» спільно з народними депутатами напрацьовують проект, що планують за кілька місяців подати на розгляд у Верховну Раду.

 

«Ми просто переймаємо цивілізований європейський досвід із заборони небезпечного для довкілля та здоров’я мешканців, неетичного бізнесу», – додає Павло Вишебаба.

03.12.2018