Президент заявив американським медіям, що чекає підтримки від Трампа.

 

Президент України Петро Порошенко закликав Росію залишити Україну в спокої й висловив сподівання, що на саміті "Великої двадцятки" (G20) президент США Дональд Трамп донесе цю тезу до президента Росії Владіміра Путіна.

 

Про це Порошенко сказав в інтерв’ю американському телеканалу NBC.

 

"Є дві версії. Перша – це "нормандський формат", "мінські угоди", деескалація ситуації в Азові, деокупація Криму та багато іншого. Але можна зробити це коротше і в кількох словах: "Забирайтеся з України, містере Путін", – сказав Порошенко, відповідаючи на питання про те, які в нього очікування щодо арґументації Трампа.

 

Голова української держави також нагадав про свої попередні зустрічі з президентом США, з котрих він виніс висновок про тверду підтримку Трампом суверенітету й територіальної цілісності України. "У цій ситуації я розраховую на США", – переказує прес-служба АП.

 

Петро Порошенко також зауважив, що одним із можливих варіантів підтримки України може бути входження кількох суден НАТО у Чорне море, бо це мета глобальної безпеки. Президент припускає, що можна дискутувати щодо того, які країни можуть надати такі судна. Але це мають бути країни НАТО, аби більше не дозволити Росії діяти таким чином.

 

Президент наголосив, що Україна мусить бути готова до російської агресії.

 

"Це реальна мета Росії – окупація моря. І це початок агресії. Це не просто атака двох українських легких військових катерів та одного буксира", – зазначив Президент.

 

28.11.2018