Порошенко підтримав закони проти "євробляхарів".

 

Президент України Петро Порошенко підписав проекти законів №8487 та №8488, котрі реґламентують леґалізацію ввезених в Україну автомобілів із порушенням митного та податкового законодавства. Голова держави вважає, що закони створюють власникам авт прийнятні умови для повноцінного розмитнення, при цім наголосив, що кошти від сплати мита підуть не абикуди, а до Пенсійного фонду.

 

Про це Порошенко повідомив у п'ятницю під час виступу у Київському національному торговельно-економічному університеті, поінформувала прес-служба АП.

 

"Я сьогодні підписав відповідний закон, і вони вже більше не мають жодного сенсу далі щось блокувати", – заявив Президент.

 

Зі слів Порошенка, відтепер власники авт із європейською реєстрацією не мають платити контрабандистам по 500 євро "для того, щоб щось прикривали", а заплатити в бюджет від 500 до 1000 євро і мати спокій.

 

"Дали 50% знижку, якщо ти швидко це зробиш. Легалізуй машину, а головне – закрийте кордони для контрабандистів, збільшіть відповідальність, навчіться жити у цивілізованій державі", – закликав Порошенко.

 

Президент також зауважив, що вранці він опублікував на своїй сторінці у Facebook допис про підписання цих законів, і впродовж трьох годин його нотатка набрала 10 тис. "лайків".

 

"А ще важливо, що кожна копійка, яка буде заплачена так званими «євробляхарами», – вона піде українському пенсіонеру, напряму в Пенсійний фонд", – додав голова держави.

 

У тій ранковій FB-нотатці Петро Порошенко зазначав, що ці закони стали "непростим компромісом між державою та фактичними власниками авто", "між тими, хто вже прийняв як даність неминучість податків, і тими, хто лише отримав шанс стати сумлінним платником податків". "І от щоби останні не мали жодного сумніву, що їхні гроші ідуть на добру справу, їх і вирішили в цільовий спосіб направити на допомогу пенсіонерам", – пояснив Президент.

 

Голова держави закликав власників авт скористатися пільговим порядком розмитнення і утриматися від акцій протесту. "Державу будують не Президенти, не уряди, не депутати, а платники податків. Це має стати аксіомою, і підписання зазначених законів – крок у тому напрямку", – розтлумачив він.

 

23.11.2018