Німецькі депутати ухвалили рекордний бюджет на 2019 рік.

Передбачили зростання, зокрема, витрат на оборону, соціальні потреби, диґіталізацію економіки та допомогу розвитковим країнам.

 

    

Міністр фінансів Олаф Шольц (Olaf Scholz)

 

Бундестаґ в п'ятницю, 23 листопада, ухвалив федеральний бюджет на 2019 рік. На підтримку проекту головного фінансового документа Німеччини проголосували 366 депутатів, 284 були проти і ніхто не утримався, повідомляє телеканал NTV.

 

Видаткова частина бюджету затверджена з обсягом 356,4 мільярда євро. Це майже на 13 млрд євро більше, ніж було в бюджеті за 2018 рік.

 

Урядова коаліція заклала в проект, зокрема, збільшення витрат на оборону. Наступного року на військові цілі Німеччина витратить 43,2 млрд євро, що на 4,5 млрд більше, ніж цьогоріч. Витрати на соціальні потреби й працевлаштування зростуть на шість мільярдів – до 145,3 млрд євро. Також наступного року більше грошей буде скеровано на диґіталізацію економіки та допомогу розвитковим країнам.

 

Під час затвердження документа міністр фінансів Олаф Шольц (Olaf Scholz) запевнив, що його ухвалення посприяє створенню 8750 нових робочих місць в міністерствах і федеральних відомствах.

 

Як і за попередні п'ять років, Берлін планує відмовитися від нових запозичень, послідовно дотримуючись стратегії, відомої як «чорний нуль» (Schwarze Null). Вона передбачає, що заплановані витрати фінансують не новими кредитами, а винятково з доходів бюджету.

23.11.2018