ВР вирішила проголосувати за бюджет-2019 сьогодні затемна.

 

Верховна Рада України вирішила продовжити своє четвергове засідання до завершення розгляду всіх питань, пов'язаних із законом про державний бюджет на 2019 рік.

 

Про це повідомила аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

Голова парламенту Андрій Парубій кілька разів ставив це питання на голосування, доки воно не набрало достатньої кількості голосів – 226.

 

Згідно з порядком денним, оприлюдненим на сайті ВР, окрім держбюджету, парламентарі мають намір затвердити і супутні законодавчі ініціативи, зокрема зміни до Податкового кодексу в частині адміністрування. Також нардепи розглянуть зміни до законодавства в частині реклами, а також фінансових послуг, законопроекти про захист субсидованого імпорту, демпінгового імпорту.

 

"Для того, щоб ми змогли розглянути бюджет, нам потрібно проголосувати, щоб ми продовжили вечірнє засідання до завершення розгляду бюджетних питань", – апелював Андрій Парубій.

 

Спікер закликав депутатів до 14:00 подати правки до Податкового кодексу, щоб профільний комітет до 16:00 зміг провести засідання, адже цей документ є ключовим. Парубій висловив сподівання, що "після обіду, коли будуть подані всі правки і буде рішення комітету, буде можливість перейти до розгляду Податкового кодексу і потім до прийняття бюджету", – цитує прес-служба ВР.

 

Голова парламенту вважає, що коли Верховна Рада продемонструє злагоджену і системну роботу, то бюджет ухвалять швидко. "Я думаю, що в тому усі зацікавлені, щоб відбулася якісна дискусія і щоб ми не затягували процес в ніч", – зазначив Парубій, закликавши всіх депутатів "об’єднатися навколо логіки цього дня".

 

Тим часом парламентський комітет з питань бюджету розпочав нічні чування над бюджетом-2019 іще минулої ночі. Члени комітету підтримали проект змін до Бюджетного кодексу та проект Державного бюджету на 2019 рік, про що глупої ночі, о 4:30, повідомив із засідання міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко.

 

22.11.2018