Спецпризначенці затримали активістів під Будинком профспілок на річницю Революції.

 

Загони спеціального призначення поліції та Національної гвардії затримали представників націоналістичних і волонтерських організацій у середу ввечері на Майдані Незалежності у Києві під час протесту проти відкриття у Будинку профспілок харчувального закладуфраншизи KFC (Kentucky Frired Chicken, "Кентуккійське смажене курча"). Фаст-фуд розпочав роботу якраз на 5-ту річницю початку Революції гідності, невдовзі після реконструкції споруди, спаленої в лютому 2014 року під час операції з розгону Майдану.

 

 

Учасники протесту розмалювали стіни харчувального закладу написами "Тут померли люди", "Гідність?", "Де ваша совість?". При вході до фаст-фуду поклали автомобільну шину, підпалили піротехніку.

 

"На річницю революції виникли написи на забігайлівці КFC, яка надумалась розміститись у профспілках, де гинули люди. Громада вже не раз попереджала, що в цьому місці генделі та караоке недопустимі в будь-якій формі", – прокоментував лідер націоналістичного руху "С14" Євген Карась. 

 

Під час затримання поліція застосувала силу, використала спеціальні засоби (сльозогінний газ). Затриманих спровадили до відділу поліції на вулиці Герцена.

 

Під час сутичок постраждав адвокат Масі Найєм – він отримав опіки унаслідок випорскування газу.

 

Ближче до 1:00 поліція звільнила всіх затриманих.

 

22.11.2018