У Львові відзначають 5-ту річницю Революції Гідності.

 

Сьогодні, 21 листопада, у Львові відзначають 5-ту річницю Революції Гідності та День гідності і свободи. Приурочені до цього дня заходи розпочнуться о 15:00 на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку зі «Спогадів про Майдан», передає прес-служба ЛОДА.

 

«Це спогади про Майдан, про початок Революції, про студентів, які сказали своє "Ні" і висловили свою проєвропейську позицію», – анонсували в ЛОДА.

 

О 16:00 загиблих під час Революції Гідності, а також борців за волю України генерала Сергія Кульчицького та полковника Андрія Соколенка вшанують на Личаківському цвинтарі, на полі почесних поховань №67. О 16:10 тут розпочнеться панахида за участі керівників львівських єпархій різних церков.

 

О 17:00 заходи продовжаться на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку.

 

У цей день у Львівському органному залі відбудеться безкоштовний меморіальний органний концерт від Надії Величко, присвячений п'ятій річниці Революції Гідності. Він розпочнеться о 19:00 на вул. Степана Бандери, 8.

 

Також до Дня Гідності та Свободи у державному архіві Львівської області підготували тематичну виставку «Україна – країна нескорених». Вона заснована на документах, що зберігаються у львівському архіві та в архівах Яворівської РДА та народного музею історії Львівського національного університету імені Івана Франка. Виставку можна переглянути онлайн.

21.11.2018