Збірна України програла словакам – 4:1.

 

Збірна України з футболу програла команді Словаччини в матчі останнього туру Ліги націй UEFA у групі 1 ліги B – гра в Трнаві завершилася з рахунком 4:1. Для головного тренера дружини Андрія Шевченка то перша поразка в десяти минулих матчах. Поєдинок не мав турнірного значення: синьо-жовті ґарантували собі перше місце достроково, здобувши раніше три перемоги.

 

 

Команда підійшла до гри з відчутними кадровими втратами: у Трнаві не могли зіграти Андрія Ярмоленко (вибув на півроку через травму) і Марлос. У день гри вибув Роман Яремчук, відтак екіпа втратила трьох основних гравців лінії атаки.

 

У стартовому складі тренерський штаб знову випустив новачка – Андрій Борячук (ФК "Маріуполь") мусив заповнити вакансію нападника. Ще однією новацією стала поява голкіпера Дениса Бойка. Андрій П’ятов, який до цього незмінно захищав ворота національної команди в 49 офіційних матчах поспіль, залишився в запасі.

 

Кадрові експерименти далися взнаки – лінія нападу не могла організувати атаку, а воротар пропустив купу голів.

 

Уже на старті Руснак, отримавши пас від Гамшика, прострілив ворота Бойка. За п’ять хвилин Гамшик міг подвоїти рахунок – не влучив у брамку з близької відстані.

 

Збірна України на початку зустрічі мала ще один вимушений дебют: замість Андрія Кривцова, який зазнав ушкодження, на заміну вийшов колишній гравець "Карпат" Ігор Пластун ("Гент").

 

У другому таймі Бойко не впорався з нескладним ударом Куцки, і рахунок на користь господарів подвоївся.

 

Початок другого тайму подарував надію, що сценарій гри може змінитися: швидка атака українців завершилася влучним ударом Коноплянки після флангової передачі Караваєва – 2:1. Утім, невдовзі гості знову глибоко сіли в захист. Зреляк п’ятою забив третій гол у ворота Бойка, скориставшись прострілом Руснака.

 

Коноплянка мав чудовий шанс знову скоротити розрив у рахунку, але не використав нагоду після виходу вдвох із Борячуком на одного захисника. І відразу словаки ще раз "пробили" Бойка – результативним ударом з-за меж штрафного відзначився Мак.

 

У завершальні хвилини збірна України провела чимало атак, які завершувалися ударами, але їм не вистачало влучності.

 

"У першому таймі команда розгубилася. Ми припустилися кількох помилок, почали грати у незвичний для нас спосіб, довгими передачами. Вплинув негативно й швидкий гол. Рахунок міг бути іншим, у другому таймі збірна України створила достатньо моментів для цього", – прокоментував тренер комнади Андрій Шевченко, котрого цитує прес-служба ФФУ.

 

"Навіть якщо результат негативний, ми отримали матеріал для аналізу", – додав Шева.

 

Капітан команди Євген Конополянка сказав, що поразка від словаків серйозно вдарила по команді. "Нова тактика дала про себе знати. Двох днів [тренувальних зборів] нам, схоже, не вистачило, щоб повністю зрозуміти вимоги тренерів. Хоча в другому таймі ми трохи змінили хід гри – м'яч тримався, були моменти, але, мабуть, це був не наш вечір, і добре, що це відбулося саме зараз, оскільки поєдинок із турнірної точки зору нічого для нас не вирішував", – зазначив Коноплянка.

 

Збірна України завершила виступи у Лізі націй UEFA на першій сходинці у групі 1 ліги B, набравши 9 пунктів – 2 перемоги над чехами, 1 над словаками. Наступного року Україна вийде до ліги A, де змагаються найсильніші команди Європи.

 

17.11.2018