Православна церква Польщі заборонила своїм священикам контактувати з УПЦ КП і УАПЦ.

 

Собор єпископів Польської автокефальної православної церкви відмовився визнавати канонічність предстоятелів Української православної церкви Київського патріархату та Української автокефальної церкви і заборонив своїм священнослужителям входити у молитовний контакт із УПЦ КП і УАПЦ.

 

Про це йдеться у комюніке за підсумками собору, поширеному на сайті ПАПЦ.

 

Митрополит Варшавський Савва і патріарх російський Кірілл

 

Польські єпископи вважають, що Вселенський патріархат не міг приймати рішення щодо української Церкви одноособово, бо пропонують "спільно, в дусі євангельської любові, смирення, взаєморозуміння, з дотриманням церковно-догматичних принципів, взаємної поваги" розв'язувати проблему поділу українського православ'я.

 

"Особи, позбавлені єпископських і священничих санів, не можуть бути лідерами при впровадження миру в православній українській Церкві. Їхні дії спричиняють іще більше збурення і погіршення", – йдеться у повідомленні ПАПЦ.

 

"Собор єпископів забороняє духовенству Польської автокефальної православної церкви входити у літургійно-молитовний контакт із "духовенством" т. зв. "Київського патріархату" і т. зв. "Автокефальної церкви", котрі своїми діями вчинили багато зла", – зазначили польські православні єпископи.

 

16.11.2018