На нараді з Президентом у Смілі прийняли рішення дати тепло.

 

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення про початок опалювального сезону в місті Сміла на Черкащині з четверга.

 

Про це під час засідання комісії повідомив віце-прем'єр міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, інформує аґенція УНІАН.

 

 

"Сьогодні Сміла – єдине місто в Україні, де відсутнє опалення. Є пряма вказівка Президента України про подачу газу і тепла людям. І зараз мій заступник і керівники місцевих територіальних органів влади мають негайно включитися в роботу і забезпечити місто теплом", – зазначив Зубко.

 

Зі слів урядовця, вперше в історії України на рівні комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій приймалося рішення про запуск опалення. "Я б хотів звернутися до тих, хто перебуває у Черкасах. Ми сьогодні приймаємо рішення комісії з приводу запуску теплопостачання в місті Сміла", – оголосив він.

 

Зубко додав, що для подачі тепла слід запустити 20 котелень, які не працюють.

 

Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін заявив, що подальше зволікання з початком опалювального сезону може значно погіршити ситуацію в місті. Він додав, що відомство готове в будь-який момент розгорнути пункти обігріву.

 

У надзвичайній нараді взяв участь Президент України Петро Порошенко. Він вимагав від міської влади, Державної служби з надзвичайних ситуацій та інших державних структур подати тепло в квартири мешканців.

 

"Даю вам кілька годин, доповісти мені як Президенту, щоб тепло було запущено, і газ також", – наголосив Петро Порошенко.

 

Він додав, що якщо його рішенню буде опір з боку місцевих депутатів і міського голови Сміли, тоді Верховна Рада призначить дострокові вибори в місті. "Але якщо хтось у Смілі, або навіть у Києві, не може прийняти рішення чи боїться зірвати пломбу, я приймаю це рішення. Негайно дайте людям газ і тепло під мою відповідальність", – заявив Президент.

 

Порошенко сказав, що опалення в містах – пряма відповідальність міської влади, і що саме для цього впроваджується децентралізація. "Крутити вентиль – це справа не Президента, я цим не займався і займатися не буду", – додав він.

 

15.11.2018