МВФ і СБ вказують на слабкий прогрес України в боротьбі з корупцією.

 

Ключові кредитори України – Міжнародний валютний фонд і Світовий банк – відзначають низьку результативність дій влади в боротьбі з корупцією.

 

"Ми бачимо значний прогрес у заснуванні антикорупційних органів. Водночас ефективність боротьби з корупцією дуже низька: жодного високопосадовця не притягнуто до відповідальності за корупційні діяння, незважаючи на те, що Україна широко сприймається як країна з високим рівнем корупції", – сказав постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман під час щорічної конференції Fitch Ratings у Києві в четвер, повідомила аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

Гостроту питання відзначила у своєму виступі також директор СБ з питань України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен.

 

"Високий рівень корупції в Україні та верховенство особистих рішень замість верховенства права – це те, що стримує інвесторів. Ми багато спілкуємося з різними інвесторами, ми бачимо, що можливості для інвестицій в Україну є, та водночас ми бачимо занепокоєння інвесторів цими питаннями", – сказала вона.

 

Йоста Люнгман також сказав, що Міжнародний валютний фонд вважає недостатнім теперішній рівень міжнародних резервів України для підтримки макростабільності.

 

"Наразі резерви на рівні понад $18 млрд, що добре, оскільки вони покривають три місяці майбутнього імпорту. Але наша оцінка така, що для України такий рівень резервів усе ще є низьким. Він має становити приблизно $30 млрд, – це не точна цифра. Тому політика Національного банку України з купівлі валюти до резервів є правильною", – сказав постпред МВФ в Україні.

 

15.11.2018