У Смілі оголосили надзвичайний стан через відсутність опалення.

 

У місті Сміла на Черкащині оголосили надзвичайний стан через відсутність опалення. Мешканці перекрили загальнодержавну трасу.

 

Про це повідомляє ТСН.ua.

 

У 80-тисячному районному центрі дитсадочки і школи не працюють, у лікарнях проводять лише термінові операції. Містяни скаржаться, що у їхніх квартирах температура сягає 14 градусів.

 

Компанія, котра торік постачала тепло в оселі смілян, заборгувала постачальнику газу понад 100 мільйонів гривень. "Нафтогаз" відмовляється переукладати угоду, поки міська влада не сплатить борги.

 

Опалення також відсутнє і на Дніпропетровщині. У Кривому Розі зупинили одну з п’яти котелень і припинили навчання у школах і садочках. Холодно й у 22-х лікарнях міста.

 

У Кам’янському через відсутність опалення канікули оголосили в понад півсотні шкіл, а в Павлограді на вимушену перерву закрили три десятки навчальних закладів.

 

У Національній поліції поінформували, що за фактом неподання тепла в місті Сміла відкрили кримінальне провадження за ст.364 Кримінального кодексу – "Зловживання владою або службовим становищем".

 

Раніше про відкриття кримінального провадження за фактом відсутності опалення у Кривому Розі повідомляла і поліція Дніпровщини. Там дії службових осіб, які не прийняли рішення про подачу газу до котелень міста, кваліфікують як службову недбалість (ч.2 ст.367 Кримінального кодексу).

 

13.11.2018