Клімкін: Окупований Донбас як російська колонія в Україну не вживиться.

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив про те, що офіційний Київ не погодиться взяти Донбас під власну юрисдикцію, якщо контроль над ним зберігатиме Росія.

 

Про це Клімкін написав на своїй сторінці у twitter.

 

Нагадаємо, напередодні лідер проросійського руху "Український вибір" Віктор Медведчук закликав укранську владу до "прямого діалогу" з лідерами окупованих Донецька та Луганська, запропонувавши надати регіонові автономний статус із можливістю мати власний парламент та уряд.

 

Павло Клімкін наголосив, що Україна готова обговорювати інші умови копромісу з Донбасом.

 

"Окупований Донбас як російська колонія не може бути штучно вживлений у цивілізовану і демократичну Україну. Можемо обговорювати перехідні періоди, різні підходи та модальності, але не цей фундаментальний принцип. В Україні буде вільний український європейський Донбас!" – наголосив міністр.

 

Клімкін зазначив, що голосування на Донбасі анічогінько не змінило у статусі реґіону.

 

"З Кремля вже встигли привітали своїх маріонеток з фейковими виборами. Ну що сказати, самі придумали, самі провели, самі себе вітають! Ізоляція РФ у світі все більш очевидна. Весь світ сміється з РФ, от тільки людям на окупованих українських територіях не до сміху", – прокоментував голова МЗС.

 

13.11.2018