Медведчук вважає, що влада мусить почати "прямий діалог" після голосування на Донбасі.

 

Лідер проросійського руху "Український вибір" Віктор Медведчук закликав українську владу розпочати "прямий діалог" зі силами, котрі репрезентують окуповані Донецьк і Луганськ, а також вимагає надати реґіонові автономію з правом мати власні парламент та уряд.

 

Про це Медведчук заявив у інтерв'ю телеканалу "112-Україна", присвяченому голосуванню за ватажків рухів "ДНР" і "ЛНР" на Донбасі.

 

"Є сьогодні похідні та додаткові обставини, які можна реалізувати для того, щоб виконати головне завдання – повернути Донбас в Україну і Україну на Донбас. Для цього необхідна політична воля української влади і для цього потрібен прямий діалог з Донецьком, Луганськом і з Москвою. Ось всі ці складові разом можуть дати позитивний результат", – сказав голова політради партії "За життя".

 

Віктор Медведчук ствердив, що він має план втілення "мінських угод", котрий передбачає і законодавчі зміни, і внесення змін у Конституцію. "Це надання автономій цим територіям та особам, які сьогодні проживають на непідконтрольній території, для того, щоб переконати їх повернутися до складу України", – зазначив Медведчук, додавши, що реґіон мусить отримати "особливий статус".

 

"Я бачу цей особливий статус у наданні їм автономії, можливості створити свій уряд, свій парламент – однак автономія в складі України", – перелічив соратник Владіміра Путіна.

 

Лідер "Українського вибору" застеріг, що силою вирішити конфлікт на Донбасі неможливо, бо це "може закінчитися трагедією для України в цілому".

 

12.11.2018