Міністр енергетики США у Києві заявив, що Трамп – сильний партнер України.

 

Міністр енергетики США Рік Перрі заявив про підтримку Вашингтоном України в енергетичній сфері та висловив категоричну незгоду з будівництвом газопроводів "Північний потік-2" і "Турецький потік".

 

Про це Перрі сказав під час зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом у Києві в понеділок, повідомила аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"Я хотів би озвучити дуже важливе повідомлення, що президент Трамп та його адміністрація є сильними партнерами України", – зазначив він.

 

Перрі повідомив, що США готові надавати допомогу Україні та підтримувати зусилля із розвитку видобутку газу, щодо лібералізації ринку електроенергії та побудови прозорої галузі.

 

Він додав, що останні рішення українського уряду, зокрема щодо спрощення ліцензування, "посилають дуже позитивне та сильне повідомлення як уряду США, приватному сектору США, так і європейським партнерам".

 

"Україна дуже серйозно ставиться до процесу реформування та дуже ефективно ставиться до того, щоби створити в державі дуже сильний центр енергетичних ресурсів", – похвалив американський міністр.

 

Перрі також додав, що США вкотре дуже чітко висловлюють свою незгоду з будівництвом "Північного потоку-2", а також "Турецького потоку". "Громадяни України, громадяни Європи не повинні стати заручниками постачання енергоресурсу з одного джерела", – наголосив міністр енергетики США.

 

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що США та Україна мають добрі перспективи для співпраці в енергетичній галузі.

 

"Ми бачимо широкий спектр можливостей для поглиблення співпраці в енергетичній галузі між США та Україною", – сказав Гройсман.

 

Український прем'єр додав, що ця співпраця стосується видобутку українського газу, газотранспортної системи, а також атомної енергетики.

 

"Наша системна взаємодія з Міністерством енергетики США дала можливість вистояти в непростий час і сьогодні наростити можливості нашої енергетичної системи", – сказав Гройсман.

 

12.11.2018