Катерину Гандзюк поховали біля воїнів АТО.

 

У середу у Херсоні поховали громадську діячку Катерину Гандзюк, котра померла 4 листопада у київській лікарні.

 

Як повідомило видання "Новинарня", Катерину поховали на міському кладовищі поруч з Алеєю героїв.

 

 

Із Гандзюк прощалися під пісню "Пливе кача...".

 

У зв’язку з великою кількістю людей, які приїхали провести Катю в останню путь, прощання в Палаці молоді розпочали на годину раніше.

 

Тіло з Києва привезли вранці. Процедура ускладнилася тим, що представники прокуратури зволікали з погоджувальними документами для перевезення померлої – довелося апелювати до Генпрокурора Юрія Луценка.

 

Попрощатися з Катериною прийшли сотні людей з Херсона та інших областей. Серед них – відомі громадські активісти та адвокати з Києва, Одеси, Миколаєва тощо. Зокрема й фігуранти так званого “списку Гандзюк”, на яких також у різний час було здійснено напади, – Сергій Стерненко, Віталій Устименко та інші.

 

Міський голова Херсона Володимир Матвієнко, радницею якого була Гандзюк, у промові біля її труни закликав: “Борітеся – поборете”.

 

Водночас активісти не допустили до Палацу молоді голови Херсонської облдержадміністрації Андрія Гордєєва, зазначивши, що такою є воля рідних та близьких Гандзюк.

 

Удень однодумці Катерини Гандзюк влаштували пікет із піротехнікою біля головного управління Нацполіції в Херсонській області. Будівлю розписали трафаретами “Убивць на нари” і “Хто замовив Катю Гандзюк?”.

 

07.11.2018