Коаліція БПП і "НФ" відмовила Юрію Луценку у відставці.

 

Верховна Рада не підтримує відставки Генерального прокурора Юрія Луценка.

 

У вівторок під час рейтингового голосування відставку Генпрокурора підтримало 38 депутатів, повідомила аґенція "Укрінформ".

 

"До мене були вимоги стосовно голосувань, і я можу скористатися своїм правом, я можу поставити тільки політичне, рейтингове голосування, а не реальне голосування. Але якщо є така вимога – я поставлю", – зазначив Андрій Парубій, ставлячи на голосування питання щодо підтримки заяви Луценка про відставку.

 

Перед тим народний депутат від БПП, заступниця голови ВР Ірина Геращенко заявила: коаліція не підтримує відставки Луценка й вимагає голосування "вотуму довіри" у парламенті.

 

"Ми, провладна коаліція, не підтримаємо відставки Юрія Луценка... Юрій Віталійович поставив це питання, і я звертаюсь зараз до голови парламенту: поставте на голосування – і ми подивимося, що коаліція не дає на це голоси", – зазначила Геращенко.

 

Раніше у вівторок, 6 листопада, Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що напише сьогодні заяву про відставку у відповідь на відповідні заклики активістів. При цім він звинуватив громадські середовища у зриві слідства.

 

 

06.11.2018