Парламент створив тимчасову слідчу комісію для "справи Гандзюк".

 

Верховна Рада України прийняла постанову про створення тимчасової слідчої комісії для розслідування відомостей про напад на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів.

 

Як передає аґенція "Інтерфакс-Україна", за таке рішення проголосувало 259 народних депутатів на пленарному засіданні у вівторок.

 

При цім від фракції Блоку Петра Порошенка проголосував 91 парламентарій, від "Народного фронту" – 60, від "Опозиційного блоку" – 23, від "Самопомочі" – 18, від "Батьківщини" – 17. Фракція Радикальної партії Олега Ляшка дала один голос, група "Відродження" – 10, група "Воля народу" – 6. Також підтримали цю постанову 33 позафракційні народні депутати.

 

Ініціаторами проекту постанови (№9262) стали керівники та члени більшості парламентських фракцій.

 

Згідно з документом, ТСК очолить позафракційний народний депутат Борислав Береза, його заступником буде член фракції БПП Сергій Алєксєєв.

 

Загалом до складу комісії ввійдуть 18 народних депутатів із різних фракцій (зокрема і Мустафа Найєм, котрому фракція БПП напередодні відмовила в членстві у ТСК), а також позафракційні парламентарії (серед них – перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко).

 

ТСК перевірятиме відомості про напади на громадських активістів, виконає перевірку перебігу розслідування цих фактів правоохоронними органами.

 

06.11.2018