Емманюель Макрон застеріг європейських колег щодо воєнної загрози з Росії.

Він закликав створити армію Європейської Унії, щоб боронити східні кордони.

 

 

«Європейців неможливо захистити без справжньої європейської армії. Росія стоїть біля наших кордонів, і це може стати загрозою. Європа повинна бути здатною до самостійного захисту, без залежності від Сполучених Штатів», – заявив президент Франції Емманюель Макрон в ефірі радіостанції Europe 1 у вівторок, 6 листопада.

 

«Мир у Європі крихкий», - нарікав французький президент. Він особливо відзначив спроби «вторгнення Росії в чужий кіберпростір» і численні випадки «російського втручання в європейські демократії». Про це повідомило видання Le Monde.

 

За словами Емманюеля Макрона, Євроунії не можна «покладатися тільки на США». «Якщо Сполучені Штати розірвуть з Росією Договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД), головною жертвою стане безпека Європи», – застеріг він.

 

В телевізійному інтерв’ю глава французької держави також висловив жаль, що в «в Європі відбуваються процеси, які ведуть до чимраз більшого роздроблення континенту». У цьому контексті він засудив  «абсурдність войовничого націоналізму», який набирає сили в країнах Євроунії.

06.11.2018