У Криму заарештували татарина за причетність до добровольчого батальйону.

 

Співробітники ФСБ Росії затримали мешканця Криму за звинуваченням в участі в "діяльності незаконних збройних формувань на території України".

 

Про це 1 листопада повідомляють російські медії з посиланням на прес-службу ФСБ.

 

Згідно з версією російських силовиків, затриманий 22-річний житель Кіровського району, ім'я якого не називають, нібито пройшов "спеціальну військову підготовку під керівництвом інструкторів", які брали участь у бойових діях на Донбасі, і в період з 2016 до 2018 року входив до складу "кримськотатарського батальйону імені Номана Челебіджихана" і громадського формування "Аскер". Крім того, ФСБ звинувачує затриманого в участі в "економічній блокаді Криму".

 

Справу відкрили за статтею "Організація незаконного збройного формування або участь у ньому".

 

Російські "силовики" повідомили, що провели обшуки за адресою проживання обвинуваченого громадянина і вилучили засоби комунікації та комп'ютерну техніку.

 

Як нагадує видання "Крим. Реалії", вранці 30 жовтня в селі Жемчужина Криму Кіровського району російські силовики провели обшук у місцевого жителя, продавця в магазині Дилявера Гафарова.

 

31 жовтня суд окупаційної адміністрації в Сімферополі заарештував Дилявера Гафарова.

 

Як повідомили в організації "Кримська солідарність", у будинку Гафарова шукали зброю, проте "нічого не знайшли". При цім "силовики" вилучили ноутбук, телефони, документи, український і російський паспорти. Як поняті в обшуку брали участь дві дівчини з Феодосії, яких привезли самі "феесбісти".

 

Міністерство закордонних справ України засудило і висловило протест Росії через арешт Гафарова.

 

"Окупант продовжує дискримінацію кримських татар. Псевдосуд арештував кримського татарина Гафарова. Засуджуємо і висловлюємо протест РФ. Росія має негайно припинити переслідування кримських татар, виконати вимоги резолюцій ГА ООН та наказ Міжнародного суду ООН", – зазначила спікер МЗС Мар’яна Беца на своїй сторінці у twitter.

 

01.11.2018