Олег Барна виступив проти екстрадиції Фірташа до США.

 

Народний депутат від Блоку Петра Порошенка Олег Барна виступив проти екстрадиції українського олігарха Дмитра Фірташа до Сполучених Штатів Америки, закликавши державу "захищати своїх громадян", аби чинити над ними правосуддя в українській юрисдикції.

 

Про це Барна написав на своїй сторінці у Facebook.

 

"Щодо ситуацією із Дмитром Фірташем, то можу сказати наступне: дуже прикро, що внаслідок внутрішніх політичних сварок чи протистоянь, амбіцій ми відмовляємося, не захищаємо своїх громадян, багатих громадян, котрі є потенційними і реальними інвесторами в економіку України. І замість того, щоби використовувати багатомільярдний інвестиційний потенціал багатих громадян України, то внаслідок внутрішнього політичного протистояння Дмитро Фірташ перебуває за кордоном, а уряд випрошує кредити під відсотки у МВФ", – прокоментував депутат.

 

Олег Барна вважає, що Дмитра Фірташа слід повернути в Україну і вже тут вивчати питання "законності чи незаконності дій".

 

"Стосовно Америки у ситуації з Фірташем, то очевидно, що вона захищає виключно свій інтерес: титанові родовища, котрі є стратегічною сировиною для військової галузі, космічних технологій, авіації. А тому ця справа є штучною, бо США ніколи не допустять здачу своєї вигоди та інтересів", – зазначив Барна.

 

Нардеп припустив, що саме заради подібних історій США "і хочуть контролювати усі уряди та антикорупційні органи і суди в Україні". Активістів, котрі підттримують антикорупційну реформу, він назвав не реформаторами, а "проплаченими агентами зовнішнього впливу".

 

29.10.2018