Пасажирський літак зазнав аварії в Індонезії.

Boeing 737 з майже двомастами пасажирами на облавку впав у океан.

 

 

Пасажирський літак Boeing-737 MAX індонезійської авіакомпанії Lion Air зник з етеру через 13 хвилин після зльоту після вильоту з летовища Джакарти. Як повідомила влада Індонезії, він упав у море в районі західного узбережжя острова Ява. Інформаційна аґенція Reuters повідомила, що за кілька хвилин після старту пілот попросив дозволу на повернення в аеропорт Джакарти.

 

Лайнер авіаліній Lion Air виконував у понеділок зранку, 29 жовтня, рейс JT-610 з Джакарти до міста Панкалпінанга, що на острові Банку. За даними індонезійської влади, на облавку перебували 189 пасажирів і членів екіпажу, в тому числі троє дітей, два пілоти і п'ять бортпровідників. Телерадіокомпанія ВВС повідомляє, що у літаку перебували щонайменше 20 чиновників міністерства фінансів Індонезії.

 

Індонезійські рятувальники проводять пошукову операцію. Індонезійська влада повідомила, що поки що немає жодних свідчень про те, що комусь із пасажирів чи членів екіпажу вдалося вижити.

 

Lion Air – найбільша приватна авіакомпанія Індонезії, її флот нараховує понад 100 літаків, зокрема Boeing-737 різних модифікацій, а також три лайнери Airbus A330-300. Маршрутна мережа авіакомпанії налічує понад 120 напрямків.

 

29.10.2018