США проводить операцію зі запобігання кремлівському втручанню у вибори.

Це перший захід такого кшталту, який проводить американське Кіберкомандування.

 

Генерал Пол Накасоне (Paul Nakasone) – керівник  Кіберкомандування

 

У США стартувала кампанія, спрямована проти російських ботів і гакерів. Її мета – стримати поширення дезінформації напередодні листопадових проміжних виборів до Конґресу Сполучених Штатів. Про це повідомила у вівторок, 23 жовтня, газета The New York Times. За словами експертів, це перша операція такого кшталту для захисту американських виборів.

 

Як пише видання з покликом на неназвані джерела в Міністерстві оборони США, обізнані з операцією, американське Кіберкомандування (Cyber ​​Command) розсилає приватні повідомлення особам, котрих підозрюють у спробах вплинути на результат виборів. Адресатів повідомлень застерігають, щоб ті не поширювали неправдивої інформації.

 

Хоча жодних безпосередніх погроз ці повідомлення не містять, передбачаютьється, що раніше запроваджені санкції і висунуті звинувачення можуть відлякати російських аґентів, коли ті зрозуміють, що їх ідентифікували.

 

Американська розвідка дійшла висновку, що пов'язані з Кремлем гакери та боти втручалися у президентські вибори в США 2016 року з метою допомогти перемозі республіканця Дональда Трампа. Москва ці звинувачення наполегливо відкидає. Розвідка застерігає, що загроза втручання у вибори зберігається.

 

Американське Кіберкомандування було створене 2009 року для захисту військових мереж. Орган тісно взаємодіє з Аґенцією національної безпеки, зокрема у справі запобігання спробам іноземного впливу.

23.10.2018