Порошенко підтримав підвищення цін на газ.

 

Президент України Петро Порошенко підтримав рішення Кабінету Міністрів щодо підвищення цін на газ для населення, наголосивши на тому, що воно має не лише соціально-економічну, а й стратегічну геополітичну складову: продовження співпраці з МВФ дозволяє зберегти макроекономічну стабільність і стабільність курсу гривні, а також закріпити енергетичну незалежність від Москви.

 

Про це голова держави заявив у понеділок під час зустрічі з колективом Рахункової палати України, повідомила прес-служба АП.

 

"Послухайте сьогодні обіцянки популістів здешевити газ в два, в три, в чотири, дехто добалакався – в шість разів. Це можна зробити лише шляхом повернення в російську газову кабалу", – зазначив Президент.

 

"Ледь-ледь вибралися з цієї кабали – і зараз знову намагаються туди повернути. Розвернути країну в так званий «русскій мір» я не дозволю за будь-яких обставин. Раджу менше слухати солодкі голоси псевдозахисників. Чому? Бо меду в них багато, правди – мало, або, може, й геть нема", – вважає Порошенко.

 

Коментуючи ситуацію із державним гарантованим боргом, Президент підкреслив, що "найбільше нахапалися кредитів саме ті політичні сили, які сьогодні найголосніше «захищають» простий люд". Петро Порошенко підрахував, що найбільший приріст боргу відбувся у 2007-2013 роках – "тепер за ними (колишньою владою, – Z) хтось має прибрати".

 

Порошенко також нагадав, що Україна давно мала зобов'язання врегулювати ціни на газ. "Слушно буде нагадати, що зобов’язання зрівняти внутрішні ціни на газ з ціною імпортного газу Україна взяла, коли Гройсман ще був мером Вінниці. Відповідний меморандум з МВФ був підписаний 31 жовтня 2008 року. Фонд тоді очолював Домінік Стросс-Канн, а хто на той час був прем’єр-міністром – дуже легко зазирнути у Вікіпедію", – наголосив Президент.

 

При цім голова держави зазначив, що йдеться, власне, не про прізвища. "Але хто б не був – подібні зобов’язання мають не персональний, а міжнародно-правовий характер", – зазначив він.

 

Президент підтримав розширення програми субсидій.

 

22.10.2018